27 березня 2017 р.

Розтяжки на шкірі. Чи можливо їх позбутися?

Сьогодні поговоримо про делікатну тему, яка за статистикою турбує більшу частину жінок - неестетичні смужки в області стегон, живота чи грудей, або розтяжки на шкірі. Чому виникають розтяжки, чи можливо їх позбутися і що робити, щоб запобігти їхньому виникненню.
Чи можливо позбутися від розтяжок на тілі

Чому виникають розтяжки на шкірі

Якщо коротко, то розтяжки - це гормональна проблема. Бо саме рівень гормонів впливає на синтез колагену, який відповідає за міцність і пружність нашої шкіри. Розтяжка (або стрий) - це розрив колагенових волокон або різке зниження синтезу колагену під впливом гормональних перебудов в організмі.

Підтвердження тому - процес збільшення грудей у жінок. Коли це відбувається за допомогою імплантатів, проблема розтяжок не виникає, бо шкіра просто розтягується без пошкоджень. А ось коли груди збільшуються під час вагітності, годування малечі або у підлітковому віці - порушується той самий синтез колагену і можуть виникати розриви волокон, бо змінюється гормональний фон людини.

Також має вплив генетична схильність, або спадковість. Наприклад, якщо жінки у вашій родині мають розтяжки, то з великою імовірністю ця проблема може торкнутися й вас.

Чи можливо позбутися цих неприємних смужок?

На жаль, позбутися розтяжок практично неможливо. Ніякі креми не позбавлять вас від сформованих стриїв. Може трошки змінять їхній колір, але рельєфність залишиться все одно.

У мене, як і у багатьох дівчат, розтяжки з'явились на стегнах у підлітковому віці. Я вже змирилась, що позбутися їх не зможу, але знаю, що майбутні стриї можна попередити.

Як попередити виникнення нових розтяжок

Щоб запобігти виникненню нових стрий, потрібні:
  1. Збалансоване харчування:
  • при нестачі білкової їжі (а це будівний матеріал організму) синтез колагену зменшується;
  • вживайте достатню кількість корисних жирів: незамінні жирні кислоти (Омега-3, лляну олію та ін.);
  • обов'язково додавайте до раціону амінокислоти, вітаміни групи В, Е, цинк, селен.
  1. Слідкуйте за вагою та уникайте її різких коливань.
  2. Підтримка еластичності шкіри зовні: зволожуючі креми та баттери на основі рослинних олій (жожоба, оливкова, олія арганії, мигдальна), вітамінів А та Е або інших масел (кокосове, масло ши, какао).
  3. Фізична активність - для підтримки загального тонусу шкіри та організму в цілому. Адже мати красиву підтягнуту фігуру, навіть якщо є розтяжки, можливо!
  4. Регулярний пілінг для очищення шкіри від мертвих клітин та для стимуляції кровообігу.
  5. Контрастний душ.
  6. Додатково можна приймати внутрішньо колаген (все поглядаю на варіант з iherb).

Отже, для запобігання появі нових розтяжок на тілі потрібно дуже уважно ставитися до своєї шкіри та здоров’я взагалі, не забувати про правильне харчування, фізичну активність та зовнішній догляд.

Чи стикнулися ви з проблемою стрий? Що робите, щоб запобігати виникненню розтяжок на шкірі?