19 травня 2017 р.

Топ-5 улюблених рецептів з курки

Як можна смачно приготувати куряче філе я вже розповідала. Сьогодні ж поділюсь ще рецептиками, але не тільки з філе, а й з інших частин курячого м'яса. Отже мій топ-5 улюблених рецептів з курки.

Топ-5 улюблених рецептів з курки

1. Курка в карамельному маринаді

Для приготування курки в карамельному маринаді візьміть:
  • сіль - 1 ст.л.
  • цукор - 1 ст.л.
  • вода - 1 скл.
  • курка (стегенця, ніжки, крильця або просто курка, порізана на частини - що завгодно)

Спосіб приготування курки в карамельному маринаді:
  1. Сіль і цукор висипати на суху сковорідку і, постійно помішуючи, готувати до утворення карамелі. Увага! Горіти карамель не повинна!
  2. Залити карамель склянкою води (цукор схопиться грудочкою, але це не страшно, все поступово розчиниться) і нагрівати до повного розчинення.
  3. Остудіть маринад, а потім залийте ним курку.
  4. Можна залишити м’ясо маринуватись на кілька годин, ідеально - на ніч, але можна й одразу запікати.
  5. Запікати при температурі 180°С близько 40 хвилин. Це дуже смачно!
Оригінал рецепту
Спосіб приготування курки в карамельному маринаді

2. Рієт з курки в мультиварці

Рієт - це м'ясний паштет з досить грубою волокнистою текстурою. Для приготування візьміть:
  • курячу четвертину - 3 шт
  • ріпчасту цибулю - 1 шт
  • моркву - 1 шт
  • часник - 4 зубочки
  • запашний перець горошком - 3 шт
  • чорний перець горошком - 5 штук
  • сіль - 1 ч. л.

Як приготувати рієт
  1. Цибулю та моркву очищуємо. Курку ретельно промиваємо під водою.
  2. У чашу мультиварки кладемо курку, цілу цибулю та моркву, часник і всі спеції. Закриваємо кришку і готуємо на режимі «Тушкування» 4-5 годин. Якщо ваша мультиварка відмовляється тушкувати без рідини, долийте трохи води.
  3. Після сигналу виймаємо м'ясо з овочами. Трохи охолоджуємо. Після чого з курки видаляємо кістки, шкіру та хрящі.
  4. За допомогою виделок розбираємо м'ясо на дрібні волокна.
  5. Моркву, цибулю та часник також розминаємо виделкою до пастоподібного стану.
  6. Перемішуємо м'ясо та овочі. Пробуємо на спеції, за бажанням додаємо ще солі або перцю.
  7. Потроху додаючи рідину, що залишилась від тушкування, доводимо рієт до потрібної консистенції.
  8. Перекладаємо масу в скляні баночки або керамічні форми, накриваємо і залишаємо в холодильнику мінімум на добу. Це неймовірно смачна закуска!
Оригінал рецепту
Як приготувати рієтЯк приготувати смачну закуску з курки

3. Карбонад з курячої грудки

Незвичайний рецепт приготування курячого філе має таку назву завдяки тому, що в готовому вигляді м'ясо за смаком та зовнішнім виглядом дуже нагадує свинячий карбонад. Хоча, як на мене, більше схоже на смажену рибу. Приготовлене таким чином куряче м'ясо виходить незвичайним і набуває цікавого смаку. Весь секрет такого надзвичайного перетворення - попередня підготовка курячого м'яса в маринаді.

Нам знадобиться:
  • філе куряче - 1 кг
  • лимон - 1 шт
  • сода - 1 ч. л.
  • крохмаль - 1 ч. л.
  • борошно (для панірування)
  • сіль
  • рослинна олію для смаження

Як приготувати карбонад з курячого філе
  1. Куряче філе нарізати невеликими шматочками, посолити та додати соду.
  2. Лимонним соком добре скропити грудки та додати крохмаль. Харчова сода вступає в реакцію з лимонним соком, що допомагає розщеплювати м'ясні волокна.
  3. Залишити курку в маринаді на 15 хвилин, а потім кожен шматочок обваляти в борошні.
  4. Обсмажити на рослинній олії.
М'ясні шматочки при смаженні роздуваються, виходять дуже соковитими і смачними! "Карбонад" з курячого філе обов'язково варто спробувати, особливо якщо ви не вживаєте свинину.
Оригінал рецепту
Як приготувати карбонад з курячого філе

4. Курка по-японськи

За цим рецептом курка готується дуже просто, а на смак виходить ну дуже смачна: ніжна, апетитна і просто тане в роті. Особливо смачно подавати її з рисом.

Складові:
  • куряче філе - 300 г
  • цибуля - 1 шт.
  • соєвий соус - 8 ст. л.
  • вода - 3-4 ст. л.
  • імбир сухий мелений - 1 ст. л.
  • яйця - 2 шт.
  • кунжут - 2 ст. л.

Спосіб приготування курки по-японськи:
  1. Цибулю нарізати півкільцями, а філе кубиками.
  2. Розігріти глибоку сковорідку або чашу мультиварки.
  3. Влити в неї соєвий соус, воду, додати імбир.
  4. Викласти цибулю, перемішати і обсмажувати на середньому вогні до готовності.
  5. Додати до цибулі курку, перемішати і обсмажувати практично до готовності (хвилин 8-10).
  6. У глибокий посуд вбити яйця, добре змішати їх виделкою та додати до курки.
  7. Перемішати, накрити кришкою та готувати ще 5 хвилин.
  8. Підсмаженим на сухій пательні кунжутом посипати готову страву.
Оригінал рецепту
Спосіб приготування курки по-японськи

5. Рубані котлети з курячої грудки

Нам знадобиться:
  • філе курячої грудки - 500 г
  • цибуля - 1 шт
  • яйце - 2 шт
  • сметана - 2 ст.л.
  • крохмаль - 2 ст.л.
  • сіль, перець - за смаком
  • за бажанням можна додати гірчицю, часник, зелень кропу або петрушки, навіть тертий нежирний сир!
Спосіб приготування рубаних курячих котлет

Спосіб приготування рубаних курячих котлет
  1. М'ясо та цибулю рубаємо ножем на дрібні шматочки-кубики.
  2. Додаємо всі інші інгредієнти та добре все перемішуємо.
  3. В ідеалі залишити у холодильнику на ніч. Мінімально - на 1-2 години.
  4. Смажити на добре розігрітій сковороді як оладки, набираючи м'ясну суміш столовою ложкою.
  5. Обсмажуємо котлети до рум'яної скоринки з одного боку, потім перевертаємо та смажимо до рум'яності з іншого боку. Далі зменшуємо вогонь до мінімального, накриваємо кришкою і доводимо до готовності.
Котлетки виходять дуже ніжними!
Оригінал рецепту

А як ви зазвичай готуєте курку? Поділіться своїм улюбленим рецептом! Дякую ☺
comments powered by HyperComments