Як можна смачно приготувати куряче філе я вже розповідала. Сьогодні ж поділюсь ще рецептиками, але не тільки з філе, а й з інших частин курячого м'яса. Отже мій топ-5 улюблених рецептів з курки.
1. Курка в карамельному маринаді
Для приготування курки в карамельному маринаді візьміть:
- сіль - 1 ст.л.
- цукор - 1 ст.л.
- вода - 1 скл.
- курка (стегенця, ніжки, крильця або просто курка, порізана на частини - що завгодно)
Спосіб приготування курки в карамельному маринаді:
- Сіль і цукор висипати на суху сковорідку і, постійно помішуючи, готувати до утворення карамелі. Увага! Горіти карамель не повинна!
- Залити карамель склянкою води (цукор схопиться грудочкою, але це не страшно, все поступово розчиниться) і нагрівати до повного розчинення.
- Остудіть маринад, а потім залийте ним курку.
- Можна залишити м’ясо маринуватись на кілька годин, ідеально - на ніч, але можна й одразу запікати.
- Запікати при температурі 180°С близько 40 хвилин. Це дуже смачно!
Оригінал рецепту
2. Рієт з курки в мультиварці
Рієт - це м'ясний паштет з досить грубою волокнистою текстурою. Для приготування візьміть:
- курячу четвертину - 3 шт
- ріпчасту цибулю - 1 шт
- моркву - 1 шт
- часник - 4 зубочки
- запашний перець горошком - 3 шт
- чорний перець горошком - 5 штук
- сіль - 1 ч. л.
Як приготувати рієт
- Цибулю та моркву очищуємо. Курку ретельно промиваємо під водою.
- У чашу мультиварки кладемо курку, цілу цибулю та моркву, часник і всі спеції. Закриваємо кришку і готуємо на режимі «Тушкування» 4-5 годин. Якщо ваша мультиварка відмовляється тушкувати без рідини, долийте трохи води.
- Після сигналу виймаємо м'ясо з овочами. Трохи охолоджуємо. Після чого з курки видаляємо кістки, шкіру та хрящі.
- За допомогою виделок розбираємо м'ясо на дрібні волокна.
- Моркву, цибулю та часник також розминаємо виделкою до пастоподібного стану.
- Перемішуємо м'ясо та овочі. Пробуємо на спеції, за бажанням додаємо ще солі або перцю.
- Потроху додаючи рідину, що залишилась від тушкування, доводимо рієт до потрібної консистенції.
- Перекладаємо масу в скляні баночки або керамічні форми, накриваємо і залишаємо в холодильнику мінімум на добу. Це неймовірно смачна закуска!
Оригінал рецепту
3. Карбонад з курячої грудки
Незвичайний рецепт приготування курячого філе має таку назву завдяки тому, що в готовому вигляді м'ясо за смаком та зовнішнім виглядом дуже нагадує свинячий карбонад. Хоча, як на мене, більше схоже на смажену рибу. Приготовлене таким чином куряче м'ясо виходить незвичайним і набуває цікавого смаку. Весь секрет такого надзвичайного перетворення - попередня підготовка курячого м'яса в маринаді.
Нам знадобиться:
- філе куряче - 1 кг
- лимон - 1 шт
- сода - 1 ч. л.
- крохмаль - 1 ч. л.
- борошно (для панірування)
- сіль
- рослинна олія для смаження
Як приготувати карбонад з курячого філе
- Куряче філе нарізати невеликими шматочками, посолити та додати соду.
- Лимонним соком добре скропити грудки та додати крохмаль. Харчова сода вступає в реакцію з лимонним соком, що допомагає розщеплювати м'ясні волокна.
- Залишити курку в маринаді на 15 хвилин, а потім кожен шматочок обваляти в борошні.
- Обсмажити на рослинній олії.
М'ясні шматочки при смаженні роздуваються, виходять дуже соковитими і смачними! "Карбонад" з курячого філе обов'язково варто спробувати, особливо якщо ви не вживаєте свинину.
Оригінал рецепту
Оригінал рецепту
4. Курка по-японськи
За цим рецептом курка готується дуже просто, а на смак виходить ну дуже смачна: ніжна, апетитна і просто тане в роті. Особливо смачно подавати її з рисом.
Складові:
- куряче філе - 300 г
- цибуля - 1 шт.
- соєвий соус - 8 ст. л.
- вода - 3-4 ст. л.
- імбир сухий мелений - 1 ст. л.
- яйця - 2 шт.
- кунжут - 2 ст. л.
Спосіб приготування курки по-японськи:
- Цибулю нарізати півкільцями, а філе кубиками.
- Розігріти глибоку сковорідку або чашу мультиварки.
- Влити в неї соєвий соус, воду, додати імбир.
- Викласти цибулю, перемішати і обсмажувати на середньому вогні до готовності.
- Додати до цибулі курку, перемішати і обсмажувати практично до готовності (хвилин 8-10).
- У глибокий посуд вбити яйця, добре змішати їх виделкою та додати до курки.
- Перемішати, накрити кришкою та готувати ще 5 хвилин.
- Підсмаженим на сухій пательні кунжутом посипати готову страву.
Оригінал рецепту
5. Рубані котлети з курячої грудки
Нам знадобиться:
- філе курячої грудки - 500 г
- цибуля - 1 шт
- яйце - 2 шт
- сметана - 2 ст.л.
- крохмаль - 2 ст.л.
- сіль, перець - за смаком
- за бажанням можна додати гірчицю, часник, зелень кропу або петрушки, навіть тертий нежирний сир!
Спосіб приготування рубаних курячих котлет
- М'ясо та цибулю рубаємо ножем на дрібні шматочки-кубики.
- Додаємо всі інші інгредієнти та добре все перемішуємо.
- В ідеалі залишити у холодильнику на ніч. Мінімально - на 1-2 години.
- Смажити на добре розігрітій сковороді як оладки, набираючи м'ясну суміш столовою ложкою.
- Обсмажуємо котлети до рум'яної скоринки з одного боку, потім перевертаємо та смажимо до рум'яності з іншого боку. Далі зменшуємо вогонь до мінімального, накриваємо кришкою і доводимо до готовності.
Котлетки виходять дуже ніжними!
Оригінал рецептуА як ви зазвичай готуєте курку? Поділіться своїм улюбленим рецептом! Дякую ☺