26 листопада 2017 р.

Моя рутина по догляду за шкірою з сироватками The Ordinary

Ось нарешті і я добралась до славнозвісної косметики The Ordinary. Вже понад місяць користуюсь чотирма засобами цього бренду, тому вже можу зробити невеличкий огляд сироваток The Ordinary. Також розповім про свою сьогоднішню рутину в догляді за шкірою з продуктами марки.

Огляд сироваток The Ordinary

Що таке The Ordinary

Багато розповідати не буду, бо ось тут Блискітка робила шикарний пост про історію та філософію бренду, а тут і тут - гайд по продуктах. Нагадаю лише, що The Ordinary - це один з брендів канадської компанії Deciem, яка розробляє нові способи доставки активних компонентів в шкіру. Можна сказати, створює передові технології в догляді за шкірою обличчя.

Що таке The Ordinary? Це бренд компанії Deciem

Упакування засобів The Ordinary дуже стримані, з піпеткою в аптечному стилі. Ці чорно-білі етикетки виглядають вкрай мінімалістичними:

Мінімалістичне упакування сироваток The Ordinary

Зізнаюсь, мені таке дуже подобається, бо я втомлююсь від яскравого візуального шуму на полицях.

Hyaluronic Acid 2% + B5

Гіалуронова кислота відома своїми чудовим зволожуючим впливом на шкіру. В баночці The Ordinary вона знаходиться в трьох різних розмірах, що в купі з пантенолом (вітаміном B5) сприяє зволоженню навіть глибоких шарів шкіри.
Hyaluronic Acid 2% + B5

Не забувайте обов’язково наносити зверху будь-якої гіалуронки зволожуючий крем, оскільки це дуже сильна молекула, яка може утримувати біля себе до 1000 молекул води (і їй все одно, тягнути їх з повітря чи з вашої шкіри).

Hyaluronic Acid з цього року є моїм мастхевом в догляді (повний курс на антиейдж взято). Раніше користувалась засобом від української марки Agor (згадувала про неї в пості про покупки за блогерськими рекомендаціями). Чесно скажу, особливої різниці між Агор та Одінарі я поки що не помітила (обидві чудово виконують свої функції).

Люблю наносити гіалуронку одразу після гідролата чи тоніка на вологу шкіру кожного ранку.

Ціна Hyaluronic Acid 2% + B5 за 30ml - 6,80€. Агор коштує приблизно на 1 євро дешевше.

Niacinamide 10% + Zinc 1%
Ця сироватка The Ordinary складається з ніацинаміду (тобто вітаміну B3) високої концентрації та цинку. Має сприяти балансу шкірного сала, боротися з висипаннями та зменшувати видимість пор, внаслідок чого тон шкіри вирівнюється.  
Niacinamide 10% + Zinc 1% The Ordinary

Сироватка дуже липка. На моє свіже висипання, яке трапилось несподівано, вона не призвела якогось вау-ефекту. Але допускаю, що Niacinamide 10% + Zinc 1% позитивно впливають на стан поступово, а не миттєво. Використовувати “соло” цей засіб мені не сподобалось, тому почала нашаровувати її на інший серум бренду - "Buffet".

Увага! Цю сироватку The Ordinary краще не використовувати разом з вітаміном С.

Ціна Niacinamide 10% + Zinc 1% за 30ml - 5,90€.

“Buffet”- Multi-Technology Peptide Serum
Пептидна сироватка "Buffet" є доволі потужним антивіковим засобом. Обирала між нею та Matrixyl 10% + HA. Але зупинилась саме на Буфеті, бо він містить більше пептидних комплексів, амінокислоти та навіть комплекс пробіотиків. Це чи не єдиний продукт в The Ordinary, який має такий багатокомпонентний склад.

За рахунок високої концентрації активних речовин, в тому числі трьох видів матриксила, Buffet стимулює виробіток колагену та еластину, які “виштовхують” зморшки зсередини, сприяє відновленню еластичності шкіри. Також в складі “Буфету” присутня гіалуронова кислота трьох різних розмірів.

The Ordinary: Буфет, Ніацинамід, Гіалуронова кислота, Ресвератрол та Ферулова кислота

Використовую 3-4 рази на тиждень ввечері. Сироватка доволі швидко вбирається і неперевершено зволожує шкіру. Мені також здається, що це чудовий спосіб запобігти виникненню глибоких зморшок та трошки пригальмувати процеси старіння шкіри. Як закінчиться, куплю знову.

Ціна "Buffet" за 30ml - 14,80€.

Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3%
Ця сироватка The Ordinary поєднує в собі високу концентрацію найважливіших та найпотужніших антиоксидантів - ресвератрол та ферулову кислоту.
Сироватка з ресвератролом та феруловою кислотою

Ресвератрол захищає шкіру від агресивної дії вільних радикалів та різних факторів навколишнього середовища, наприклад, УФ-випромінювання. Його називають “магічною кулею, яка вбиває старість”. Цей компонент окрім захисної функції має виражену протизапальну дію. Це можу стовідсотково підтвердити, бо на свіже почервоніння, ще й з “механічним” пошкодженням, він подіяв миттєво, набагато краще, ніж ніацинамід з цинком.
Ресвератрол захищає шкіру від агресивної дії вільних радикалів

Ферулова кислота - це високоефективний фітохімічний антиоксидант, що відмінно працює на зрілій зневодненій шкірі, яка позначена ознаками гіперпігментації або фотостаріння. Цікаво, що властивості цього антиоксиданту посилюються вдень, при дії ультрафіолету.

Використовувала як самостійну сироватку 3-4 рази на тиждень лише у вечірньому догляді. Але тепер, коли більше знаю про захисні властивості ресвератролу та рекомендації косметологів використовувати засоби з феруловою кислотою вдень, почну додавати її ще й поверх гіалуронової кислоти вранці, якщо напередодні робила гліколевий пілінг чи користувалась кремом з ретинолом.

Характеристики сироватки з ресвератролом та феруловою кислотою

Увага! Вода погіршує стабільність антиоксидантів, тому цю сироватку треба наносити тільки після продуктів на водній основі, перед оліями або важкими кремами, або ж самостійно. Ще краще Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3% працюють разом з вітаміном С.

Консистенція не липка, а при нанесенні відчувається приємне тепло на шкірі. Тобто, шкіру не пече, а наче щось гріє. Але зовнішніх почервонінь при цьому не виникає. Шкіра миттєво стає свіжішою, сяючою, гладенькою та підтягнутою, і це помітно! Ну й про дивовижний протизапальний ефект я вже казала. Обов’язково повторю. Це тепер теж мій мастхев, як і гіалуронова кислота.

Ціна Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3% за 30ml - 7,20€.

Як використовувати сироватки The Ordinary. Моя рутина

Перше, що треба запам’ятати: спочатку сироватки на водній основі, потім інші і вже потім креми чи олійки. На сайті The Ordinary про кожний продукт окремо написано, є рекомендації щодо нанесення та використання. Також вказано, що краще не наносити за один раз понад три активні сироватки. Ну і ніацинамід з вітаміном С одночасно не використовувати, бо вони один одного нейтралізують.

Моя рутина по догляду за шкірою з сироватками The Ordinary виглядає так:
  • Очищення шкіри homemade гідрофільною олією та безмильним гелем для вмивання від NutriBiotic з iHerb.
  • Тонік (обожнюю з вітаміном С та асаї від Now Foods) або гідролат від Агор.
  • РАНОК. Вранці Hyaluronic Acid 2% + B5, а зверху обов’язково зволожуючий крем. Сьогодні це легкий крем для з екстрактами ехінацеї та календули від Svija:
Легкий денний крем для з екстрактами ехінацеї та календули від Svija

Він має ніжну консистенцію, швидко вбирається, класно зволожує, а також має чудовий матуючий ефект, набагато кращий ніж в Acure (який, до речі, навіть зараз нічого нормально мені не матує).
Минулого року в мене був поживний крем від Svija, він також класний, дуже любила його в морозну погоду.

Повертаємось до сироваток The Ordinary.
  • ВЕЧІР. Ввечері існує певна система, наприклад:
  • сьогодні Buffet + Niacinamide 10% + Zinc 1%,
  • завтра Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3%,
  • післязавтра сироватки не використовую, бо приходить час крему з ретинолом Retinol A 1% Life Flo Health,
  • наступного дня знову Buffet і знову повторюю цей цикл,
  • після кислотного пілінгу під альгінатну маску обов’язково наношу гіалуронову кислоту.
  • Догляд за шкірою навколо очей поки що не змінився, тут так само використовую продукти від InstaNatural - сироватку з вітаміном С та кофеїном та крем-гель (детальний огляд → ось тут).
  • Заключний етап - олія шипшини, яку я використовую замість нічного крему.

Олія із насіння шипшини - це суха олія, яка швидко всмоктується, регулює жирність шкіри, бо містить більше лінолевой кислоти (44%), ніж олеїнової (14%). Також містить вітаміни А, С, Е, ефективно бореться зі зморшками, постакне, пігментацією та взагалі є дуже універсальною і підійде будь-якій шкірі. Але запах її на любителів. Особисто мене не дуже пригнічує “чарівний аромат риб’ячого жиру”. Та це дуже індивідуально.

Зараз у мене олійка з iHerb - Pure Rosehip Seed Oil від Life Flo Health, якою я дуже задоволена (користуюсь вже місяці три). В майбутньому дуже хочу спробувати 100% Organic Cold-PressedRose Hip Seed Oil саме від The Ordinary.

Якщо порівнювати мій минулий пост про skincare routine, де здебільшого переважали корейські засоби, з нинішнім, то суттєво можна побачити посилення використання антиейдж засобів (щось равлики вже не так класно на мені працюють, як раніше).

Отже, мої враження від продукції The Ordinary дуже позитивні. Результати помітні, я задоволена. Але, певно, тут ще й заслуга ретинолу та кислот, бо так вийшло, що все це потрапило до моєї косметичної рутини одночасно. Тому навесні та влітку буде цікаво подивитись, як вони працюють самостійно.
Майже не забула сказати: оформити замовлення на офіційному сайті зовсім не складно, а адресна доставка кур’єром є безкоштовною при замовленні на суму від 25€.