Сьогодні пропоную приготувати м’ясо. Наприклад, медальйони зі свинячої вирізки. Вирізка - це найм'якіша частина свинячої туші, саме тому таке м’ясо просто тане в роті. Рецепт медальйонів зі свинини дуже простий та швидкий. Таке м’ясо зовсім нежирне, не пересмажене, а, навпаки, відрізняється неймовірно ніжним смаком. Ця страва здатна здивувати домашніх, прикрасити не лише звичайну вечерю, а й святковий стіл.
Як приготувати медальйони зі свинини з цибулею
Для приготування медальйонів зі свинячої вирізки нам знадобиться:
- свиняча вирізка,
- цибуля в кількості 1 шт на 150 г м’яса,
- рослинна олія,
- сіль,
- мелений червоний та чорний перець,
- мелений коріандр (опціональне).
Покрокове приготування:
- Зрізаємо з м'яса всі жили та нарізаємо його кружальцями близько 1 см завтовшки.
- Добре розігріваємо суху пательню та обсмажуємо свинячі медальйони з кожної сторони по одній хвилині.
- Перекладаємо м'ясо в окремий посуд і накриваємо його кришкою, щоб воно “дійшло”.
- Розігріваємо на сковорідці олію, викладаємо нарізану великими півкільцями цибулю і обсмажуємо на сильному вогні до золотавого кольору.
- Зменшуємо вогонь до мінімуму та додаємо перець з коріандром.
- М’ясо викладаємо на дно пательні, зверху покриваємо шаром цибулі та підсолюємо за смаком.
- Накриваємо кришкою й залишаємо на 30 хвилин на слабкому вогні на півгодини.
Обсмажена та протушкована таким чином цибуля може стати цікавим гарніром до цієї страви. Мені дуже подобається, що не треба смажити м’ясо в додатковому жирі. Приготовлені таким чином медальйони зі свинини виходять соковитими та ніжними.
Смачного!