6 грудня 2017 р.

Медальйони зі свинини з цибулею

Сьогодні пропоную приготувати м’ясо. Наприклад, медальйони зі свинячої вирізки. Вирізка - це найм'якіша частина свинячої туші, саме тому таке м’ясо просто тане в роті. Рецепт медальйонів зі свинини дуже простий та швидкий. Таке м’ясо зовсім нежирне, не пересмажене, а, навпаки, відрізняється неймовірно ніжним смаком. Ця страва здатна здивувати домашніх, прикрасити не лише звичайну вечерю, а й святковий стіл.
Простий рецепт медальйонів зі свинини з цибулею

Як приготувати медальйони зі свинини з цибулею

Для приготування медальйонів зі свинячої вирізки нам знадобиться:
  • свиняча вирізка,
  • цибуля в кількості 1 шт на 150 г м’яса,
  • рослинна олія,
  • сіль,
  • мелений червоний та чорний перець,
  • мелений коріандр (опціональне).

Покрокове приготування:
  1. Зрізаємо з м'яса всі жили та нарізаємо його кружальцями близько 1 см завтовшки.

Для медальйонів свинячу вирізку необхідно нарізати кружальцями завтовшки 1 см

  1. Добре розігріваємо суху пательню та обсмажуємо свинячі медальйони з кожної сторони по одній хвилині.
  2. Перекладаємо м'ясо в окремий посуд і накриваємо його кришкою, щоб воно “дійшло”.

Обсмажуємо медальйони на сухій пательні

  1. Розігріваємо на сковорідці олію, викладаємо нарізану великими півкільцями цибулю і обсмажуємо на сильному вогні до золотавого кольору.
  2. Зменшуємо вогонь до мінімуму та додаємо перець з коріандром.
  3. М’ясо викладаємо на дно пательні, зверху покриваємо шаром цибулі та підсолюємо за смаком.  
  4. Накриваємо кришкою й залишаємо на 30 хвилин на слабкому вогні на півгодини.

Обсмажена та протушкована таким чином цибуля може стати цікавим гарніром до цієї страви. Мені дуже подобається, що не треба смажити м’ясо в додатковому жирі. Приготовлені таким чином медальйони зі свинини виходять соковитими та ніжними.

Медальйони зі свинини з цибулею

Смачного!