25 грудня 2017 р.

Christmas Music Playlists & Movies

До Нового року вже менше тижня, а святкового настрою щось немає? Тоді сьогоднішні добірки точно для тебе (і для мене, зізнаюсь чесно). Дива іноді треба створювати самому, докласти деяких зусиль, аби зробити атмосферу свята. І в цьому, я впевнена, можуть допомогти гарна музика та хороші фільми. Отже, що подивитись на новорічні свята та трошки різдвяної музики до вашої уваги.
Що подивитись та послухати на новорічні свята

Новорічні та різдвяні плейлісти


Почнемо з музики. Давно вже хотіла поділись ну дуже крутим французьким сервісом потокової музики Deezer. Тут море композицій, все класно структуровано (о, май гад, як же я це люблю). Можна робити свої плейлісти, шукати музику за жанрами чи виконавцями і додавати її собі в списки, слухати різноманітні радіостанції, стежити за хіт-парадами та авторськими добірками, складеними контент-редакторами.
Сервіс потокової музики Deezer

Але найбільше я в захваті від алгоритмів роботи функції Flow: при першому налаштуванні вона пропонує обрати виконавців, які вам подобаються, а потім на основі ваших вподобань дуже вдало формує персональний рекомендаційний плейліст.

На даний момент бібліотека Deezer містить 43 млн треків, в тому числі й українських виконавців. Сервіс дуже схожий на шведський Spotify, про який я розповідала у фаворитах осені минулого минулого року, тільки охоплює набагато більше треків та без проблем працює в Україні.
Найкраща різдвяна музика

Ділюсь своїм підібраним плейлістом Christmas songs в Deezer → послухати новорічну музику.

Також подобається добірка Christmas is Coming послухати музику для святкового настрою.

А ще останнім часом підсіла на треки в джазовій обробці - Smooth Jazz Christmas → тиць тут і ось тут.

Для прослуховування музики потрібно зареєструватись або через електронну пошту, або через Facebook.

Ще цікавий перелік пісень можна знайти в плейлісті на EpidemicSound та в статті The Top 100 Christmas Songs for 2017.

Новорічні та різдвяні плейлісти

Моє новорічне КіноМеню


Що може бути краще, ніж сімейний перегляд традиційних новорічних фільмів? У кожного з нас є свої улюблені стрічки, без яких Новий рік не Новий рік. У мене також є улюблені новорічні фільми, які завжди підіймають настрій.

Відпочинок по обміну (The Holiday) - це чудова романтична комедія 2006 року з Кемерон Діас, Кейт Вінслет та Джудом Лоу у головних ролях. Цього разу хочу подивитись в оригіналі, бо просто обожнюю м’який британський акцент Кейт Вінслет. Цей фільм мов приємний масаж з гарною грою акторів та цікавою ідеєю обміну будинків на деякий час.

Відпочинок по обміну

Сам удома (Home Alone) перша (1990) та друга (1992) частини подобаються мені найбільше. Це сімейна різдвяна комедія з дитинства. Певно, жодна добірка новорічних та різдвяних фільмів не є повною без пригод Кевіна МакКалістера.

Сам удома

Різдвяні канікули (National Lampoon's Christmas Vacation) - ще одна тепла сімейна комедія 1989 року. Чеві Чейз та його Кларк Ґрізволд, мов стихійне лихо святкує зі своєю родиною Різдво. Чудове, місцями дурнувате, але добре кіно, яке зможе підняти мені настрій напередодні свят. До речі, тут можна побачити маленького Леонарда з "Теорії великого вибуху", точніше, юного Джонні Галекі.

Чеві Чейз в комедії Різдвяні канікули

За двома зайцями (2003) - це моя улюблена новорічна музична комедія. Дуже смішна, яскрава, весела та життєва версія знаменитої п’єси Михайла Старицького з відмінною грою акторів. Чудовий варіант, щоб відпочити під час перегляду.

Новорічні мюзикли За двома зайцями та Вечори на хуторі біля Диканьки

Мюзикл Вечори на хуторі біля Диканьки (2001) теж мені дуже подобається. Гармонійний та приємний для перегляду душевний комічний фільм з передріздвяною магією.

Також у мене є кілька улюблених стареньких мультфільмів, які переносять в атмосферу дитинства - “Когда зажигаются ёлки” (1950) про плюшевого ведмедика й ватяного зайчика та “Дед Мороз и Серый волк” (1978) про чотирьох синочків та лапоньку-доньку.

Улюблені радянські мультфільми до Нового року

З наступними фільмами я поки ще не знайома, але обов’язково хочу щось з цього переліку побачити на прийдешні свята:
  • Сім'янин (The Family Man) з Ніколасом Кейджем,
  • Поганий Санта (Bad Santa) з Біллі Бобом Торнтоном,
  • Старий Новий рік (New Year’s Eve) з купою відомих акторів,
  • Щасливого Різдва (Joyeux Noël) - заснована на реальних подіях драма, дія якої відбувається напередодні Різдва у часи Першої світової війни,
  • Ноель (Noel) зі Сьюзан Серендон та Пенелопою Крус,
  • Листи до М. (Listy do M.) - польська романтична комедія 2011 року,
  • Нова різдвяна казка (Scrooged) з Біллом Мюрреєм,
  • Різдвяний котедж (Christmas Cottage) - біографічна стрічка,
  • Загублене Різдво (Lost Christmas) - філософська казка-притча,
  • Поки ти спав (While You Were Sleeping) із Сандрою Буллок.
Що подивитись на новорічні свята

Можливо, ви щось дивились з цього переліку, або є чим доповнити ці списки, буду дуже вдячна за ваші коментарі.

Бажаю всім гарного святкового настрою, приємного перегляду улюблених фільмів та гарної музики! ❄️❄️❄️

Затишні новорічні свята із цікавими фільмами та гарною музикою